Logo

  Lajme

   

  • Shtyhet afati pėr konkursin pėr biznes plane tė gjelbėra dhe inovative

   14.04.2014

   Më shumë
  • Shtyhet afati pėr konkursin pėr biznes plane tė gjelbėra dhe inovative

   14.04.2014

   Më shumë
  • Thirrje pėr “Biznes Plane – Tė Gjelbėrta dhe Inovative ” 2014

   10.03.2014

   Forumi për Iniciativa Qytetare organizon për herë të dytë, konkursin kombëtar për “Biznes Plane – Të gjelbërta dhe Inovative” 2014.
   Ky projekt synon të identifikojë ndërmarrës të rinj në Kosovë të cilëve i ofron mbështetje financiare fillestare në...

   Më shumë
  • KONKURS PER PRAKTIKANT/E PER KOMUNIKIM

   18.02.2014

   Titulli i pozitës: Praktikant/e për Komunikim
   Kohëzgjatja: 3 muaj
   Afati për aplikim: 20 Mars 2014

   Më shumë
  • Konkurs per Praktikant/e

   23.01.2014

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) kërkon një praktikant/e për komunikim

   Më shumë
  • Vend Pune - Zyrtar/e i/e Projektit

   23.01.2014

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) kërkon një profesionist kreativ dhe dinamik me përvojë dhe aftësi të mira shkrimi, implementimi projektesh për pozitën: Zyrtar projekti për programin e Zhvillimit të Qëndrueshëm.

   Më shumë
  • Filantropia nė ndihmė tė zvogėlimit tė hendekut ekonomik nė Kosovė

   09.12.2013

   Dajana Berisha, Drejtore Ekzekutive e FIQ në fjalën e saj të mirëseardhjes në mbrëmjen e FIDES 2013 foli për rëndësinë vitale të funksionimit të trekëndëshit të bashkëpunimit ndërmjet institucioneve publike, sektorit privat dhe shoqërisë civile.

   Më shumë
  • Mbledhje fondesh, planifikim strategjik dhe mobilizim komuniteti pėr Zhvillim tė qėndrueshėm

   23.09.2013

   Gjithçka lidhet me standarte mbledhje fondesh, transparencë dhe mobilizim të komunitetie lokal do të ofrohen prej Akademisë për Qëndrueshmëri

   Më shumë
  • Propozim: Standardet Minimale pėr Ngritje tė Fondeve

   23.09.2013

   Ky dokument do të vendosë në praktikë standardet e mbledhjes dhe shpenzimit të fondeve

   Më shumë
  • KONKURS - Ēmimi FIDES pėr Filantropi nė Kosovė 2013

   30.08.2013

   Për të pestin vit me rradhë, Forumi për Iniciativa Qytetare shpallë konkurs për dhënien e Çmimit FIDES për filantropi në Kosovë.

   Më shumë
  • KONKURS PĖR ESE

   30.07.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ, fton të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, të marrin pjesë në konkursin për esen më të mirë në tema e mëposhtme:
   • Qytetaria aktive - Nevojat dhe Rëndësia e të qenit Qytetar Aktiv në një shoqëri
   • Vlerat e...

   Më shumë
  • FIQ dhe OEAK organizuan Tryezėn e Rrumbullakėt pėr Projekligjin pėr Sponzorizime dhe Donacione

   18.07.2013

   Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë në bashkëpunim me Forumin për Iniciativa Qytetare, organizuan Tryezën e Rrumbullakët për të diskutuar rreth projektligjit për sponsorizime dhe donacione të inicuar nga Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit. Kjo tryezë mblodhi rreth vetes përfaqësues të shoqërisë...

   Më shumë
  • Deklaratė nga Forumi pėr Iniciativa Qytetare kundėr Projektligjit pėr Amnisti

   04.07.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare përmes kësaj deklatare shpreh indinjatë të thellë ndaj miratimit të Projektligjit për Amnisti i hartuar në bazë të bisedimeve ndërmjet kryeministrit të Republikës së Kosovës dhe atij të Republikës së Serbisë.

   Më shumë
  • Thirrje pėr Pjesėmarrje nė Akademinė pėr Qėndrueshmėri

   20.06.2013

   Akademia për Qëndrueshmëri është pjesë e projektit "SIGN për Qëndrueshmëri", të zbatuar nga SIGN Network, rrjet i donatorëve indigjen nga Ballkani Perëndimor që financohet nga Bashkimi Evropian përmes (IPA) Civil Society Facility (CSF).

   Më shumë
  • Pėrzgjedhen finalistėt – “Thirrje pėr biznes plane – Tė gjelbėrta dhe Inovative”

   31.05.2013

   Ka përfunduar puna e Komisonit Përzgjedhës për 3 idetë / bines planet më të mira nga totali i 67 ideve që kanë aplikuar.

   Më shumë
  • PĖRFUNDON KONKURSI PĖR “BIZNES PLANE - TĖ GJELBĖRTA DHE INOVATIVE”

   08.05.2013

   Më 30 Prill 2013 ka përfunduar konkursi për “Biznes Plane - Të Gjelbërta dhe Inovative”.
   Janë pranuar gjithsej 67 aplikacione, biznes plane dhe ide të shkëlqyeshme nga aplikantët tanë.
   Cikli i parë i përzgjedhjes së 10 Biznes Planeve më të mira do të bëhet më 10 Maj 2013.

   Më shumë
  • FIQ nė finale pėr “Ēmimin pėr Integrim Social 2013”

   02.04.2013

   FIQ ka hyrë në finale të garës për “Çmimin për Integrim Social”, të cilin që nga viti 2007 çdo vit e ndan Erste Foundation nga Austria.

   Më shumë
  • Thirrje pėr “Biznes Plane – Tė Gjelbėrta dhe Inovative ” 2013

   15.03.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare organizon për herë të parë, konkursin kombëtar për “Biznes Plane – Të gjelbërta dhe Inovative” 2013.   Ky projekt synon të identifikojë sipërmarrës të rinj në Kosovë të cilëve i ofron mbështetje financiare fillestare nga donatorë...

   Më shumë
  • Papergjegjesia strategjike

   14.03.2013

   Aty, ku punët varen nga vullneti - nuk punohet, e aty, ku punët varen nga buxheti – ankohet; përshkruan më së miri zbatimin e strategjive të nxjerra nga institucionet tona, të cilat viteve të fundit kanë miratuar strategji të ndryshme, me zbatimin e të cilave, sigurisht që do të arrinim suksese.

   Më shumë
  • KOMUNIKATĖ PĖR MEDIA

   11.03.2013

   Instituti GAP dhe FIQ, në kuadër të Konsorciumit të Organizatave Jo Qeveritare për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID), sot më 10 mars 2013, në një konferencë për media, publikuan analizën ““Çmimi i Energjisë Elektrike: trendët e ndryshimit dhe ndikimi ekonomik”. Kjo analizë trajton...

   Më shumë
  • Dajana Berisha, ne emer te stafit te FIQ, ju uron Gezuar Pavaresine!

   14.02.2013

   Fjalët janë të paafta e memece për ta shprehur gëzimin për momentin madhështor të Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës – Ismail Kadare!

   Më shumë
  • Filantropia - Arti i Ndarjes sė tė Mirės

   05.02.2013

   Diferencat sociale, dallimet e thella në mes strukturave të pasura dhe të varfra të një shoqërie, tregojnë deficitet e funksionimit të atij shteti. Për të mundësuar një sheshim, sado të vogël, në mes të këtyre strukturave, vjen në nevojë dhënia, si Bamirësia dhe Filantropia.

   Më shumë
  • Ndryshime nė udhėheqjen e FIQ

   01.02.2013

   Prishtinë, 1 shkurt 2013 - Pas një viti të udhëheqjes së Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ), drejtoresha ekzekutive, Mexhide Spahija ka dhënë dorëheqje nga organizata për shkak të angazhimeve të saja të reja. Stafi i FIQ-it e falenderon Mexhiden për kontributin dhe përkushtimin e saj të çmueshëm...

   Më shumë
  • VEND I LIRĖ PUNE

   25.12.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare kërkon një person me nivel të duhur arsimor, përvojë menaxhuese dhe aftësi të dëshmuara profesionale, arsim, një person kreativ/e dhe dinamik/e për pozitën e Drejtorit Ekzekutiv/Drejtoreshës Ekzekutive.

   Më shumë
  • Shembull pėr qytetari aktive

   17.12.2012

   Smirasit kanë nisur dy iniciativa të reja; njëra ka të bëjë me “Takimin e fundvitit”, ku planifikohet të diskutohen planet për vitin 2013 dhe tjetri që festat e fundvitit të festohen, siq thuhet “me ngjyra”, çka nënkupton se në mënyrë të organizuar qytetarët e Smirës, do të...

   Më shumë
  • Vėshtrim: Roli i filantropisė nė zhvillimin ekonomik

   17.12.2012

   Edhe pse termi "filantropi" është relativisht i ri për qytetarët e vendit tonë, koncepti për të kontribuar për të mirën e përbashkët, gjithmonë ka qenë pjesë e kulturës sonë. Megjithatë, edhe sot, filantropia shpesh keqinterpretohet me ndërhyrjet humanitare dhe bamirëse, duke neglizhuar...

   Më shumë
  • Programi i Ceremonise FIDES

   04.12.2012

   Më shumë
  • Koha pėr Veprim - Emisioni Drejtesia ne Kosove

   03.12.2012

   Ky emision eshte perkrahur nga FIQ dh Saferworld, si pjese e fushates kunder armeve te paligjshme "Koha per Veprim"

   Më shumë
  • Projektbuxheti s’i plotėson nevojat e Policisė sė Kosovės

   24.11.2012

   Në muajin mars 2012, Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Instituti për Studime të Avancuara GAP, publikuan analizën me titull “Buxheti i Policisë së Kosovës - nevojat për buxhet shtesë dhe planifikim më të mirë financiar”, analizë kjo e cila vështron dhe analizon buxhetin e Policisë së Kosovës...

   Më shumë
  • Koha pėr Veprim - Armėt vrasin

   22.11.2012

   FIQ vazhdon të kundërshtojë dukurinë e gjuajtjeve me armë dhe armëmbajtjes pa leje.

   Më shumë
  • RTK pėr "Policin e Lagjes"

   01.10.2012

   Radio Televizioni i Kosovës, bën anketë me qytetarët, me rastin e publikimit të analizës nga Forumi për Iniciativa Qytetare, lidhur me zbatimin e metodologjisë së policimit në komunitet, të titulluar "Polici i Lagjes".

   Më shumë
  • KONKURS

   31.08.2012

   Çmimi FIDES për Filantropi në Kosovë 2012

   Më shumë
  • KONKURS PER PRAKTIKANT

   06.08.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) kërkon një praktikant me orar të plotë.

   Më shumë
  • Njoftim pėr Programin e Granteve tė Vogla

   03.08.2012

   Prishtinë, 3 gusht 2012 - Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) njofton organizatat joqeveritare dhe grupet joformale komunitare se mund të aplikojnë me projekte-propozime për Programin e Granteve për këtë vit.

   Më shumë
  • Mos gjuani o njerėz tė prishur !!!

   20.07.2012

   Fati i Egzonit dhe plot raste të tjera ndër vite e justifikon policinë që të vendos postblloqe nëpër rrugë, të ndaloj dhe kontrolloj me orë të tëra çdo kolonë dasmash, të bastisë dhe legjitimoj çdo lokal, restoran, çdo shtëpi ku dëgjohet muzikë

   Më shumë
  • Nazim Haliti, flet pėr "Politikat e sigurisė nė komunikacion"

   18.07.2012

   Nazim Haliti, zv/drejtor ekzekutiv i FIQ, flet në KTV për "Politikat e sigurisë në komunikacion"

   Më shumë
  • FILANTROPIA PĖR IDETĖ MJEDISORE

   04.06.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare – FIQ fton individët dhe bizneset që kanë ide për biznes plane mjedisore të bëhen pjesë e garës regjionale të forumit “Zhvillimi I Filantropisë në Ballkanin Perëndimor 2012”.

   Më shumë
  • Proteste qytetare ne qender te Obiliqit

   30.03.2012

   Në qendër të Obiliqit, në protestën e organizuar nga aktivistë të komunitetit, morrën pjesë mbi 200 qytetarë, të cilët përmes z. Burim Gërguri, adresuan disa nga brengat dhe kërkesat për Qeverinë e Kosovës dhe institucionet ndërkombëtare të përfshira në projektet energjetike,...

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė Grupin Punues pėr pėr harimin e draft - rregullores sė veēantė pėr pėrcaktimin e llojeve tė Dekoratave

   27.03.2012

   Drejtoresha e FIQ, znj. Mexhide Spahija, morri pjesë në Grupin Punues për hartimin e draft - rregullores së veçantë për përcaktimin e llojeve të Dekoratave, e cila bëhet në pajtim me Ligjin për Dhënien e Dekoratave nga Presidenti i Republikës së Kosovës. Ky grup është themeluar nga Sekretari i Zyrës...

   Më shumë
  • Vend i lirė pune

   22.02.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) kërkon një profesionist/e kreativ/e me përvojë dhe aftësi të mira menxhuese për pozitën e Menaxherit të Programit për Filantropi

   Më shumë
  • FIQ, GAP dhe INDEP, kundėr shtrenjtimit tė energjisė elektrike

   08.02.2012

   Në një konferencë për media, të organizuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare- FIQ, Instituti GAP dhe Instituti për Politika Zhvillomore- INDEP, u shprehën shqetësime lidhur me paralajmërimin nga ana e Korporatës Elektroenergjetike të Kosovës si dhe revitalizimin e bllokut A2 të TC Kosova A.

   Më shumë
  • Diskutim publik mbi alternativat energjetike nė Kosovė

   27.01.2012

   Energjia është sektor kyç për ekonominë e Kosovës, veçanërisht për shkak të potencialeve të mëdha të burimeve të linjitit. Sipas skenarëve aktualë, sektori energjetik te ne është i dominuar nga KEK-u. Pothuajse 90% e prodhimit të energjisë është nga djegia e linjitit, tha kryetari i...

   Më shumë
  • Smira, njė komunitet qė synon tė forcoj qytetarinė aktive

   18.01.2012

   Smirë, Viti, 7 janar – Fshati Smirë në Komunën e Vitisë është ndër fshatrat e rrallë në Kosovë që ka hapur një webfaqe, e cila mirëmbahet nga tre aktivistë të fshatit, të cilët çdo ditë postojne informata me rëndësi për fshatin, dhe përcjellin poaashtu të gjitha...

   Më shumë
  • NJOFTIM: FIQ emėron drejtorin e ri ekzekutiv

   17.01.2012

   Më 16 janar ka marrë detyrën e Drejtorit Ekzekutiv të Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ) znj. Mexhide Spahija.

   Më shumë
  • Mė 1 dhjetor ndahet Ēmimi F I D E S pėr filantropi nė Kosovė - 2011

   28.11.2011

   Prishtinë, 28 nëntor - Në një ceremoni solemne në “Sheshin 21”, Forumi për Iniciativa Qytetare në bashkëpunim dhe mbështetje nga Fondacioni Rockefeller Brothers Fund, më 1 dhjetor do të ndajë Çmimin FIDES për filantropi në Kosovë – 2011.

   Më shumë
  • Ndryshime nė udhėheqjen e FIQ

   28.10.2011

   Prishtinë, 27 tetor 2011 - Pas pesë vitesh të drejtimit të Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe përvojës së gjatë në këtë organizatë që nga themelimi në vitin 2000, drejtori ekzekutiv, Ferdinand Nikolla ka dhënë dorëheqje nga organizata për shkak të angazhimeve të tij të reja. Ai ka...

   Më shumë
  • KONKURS: Ēmimi F I D E S pėr filantropi nė Kosovė - 2011

   06.10.2011


   Forumi për Iniciativa Qytetare shpallë konkurs për dhënien e çmimit për filantropi në Kosovë. FIDES është çmimi i parë i këtij lloji i dhënë ndonjëherë dhe do të ndahet nga FIQ për të tretin vit me radhë.

   Më shumë
  • Pėrgjigje ndaj reagimit tė MZHE-sė rreth publikimit “Projektet energjetike nė Kosovė”

   21.09.2011

   KIPRED, GAP dhe FIQ, përmes mjeteve të informimit kanë pranuar një deklaratë publike të Ministrisë për Zhvillim Ekonomik (MZHE), mbi publikimin “Projektet energjetike në Kosovë”, të botuar nga këto tri OJQ javën e kaluar.

   Më shumë
  • Konferencė regjionale e ndarjes sė pėrvojave, praktikave mė tė mira dhe mėsimeve tė nxjerra nė ēėshtjen e reformave nė polici nė Ballkanin Perėndimor

   02.09.2011

   Prishtinë, 3 shtator 2011 -Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), si themelues dhe partnerë në platformën e Forumit për Siguri në Kosovë, do të organizojnë konferencën regjionale për ndarjen e përvojave, praktikave më të mira dhe mësimeve të nxjerra...

   Më shumë
  • Ėshtė sulmuar web faqja e FIQ

   16.08.2011

   Ju njoftojmë se web faqja jonë para ca ditësh është sulmuar, dhe kjo është arsyeja pse nuk ka funksionuar disa ditë, ndërkaq tani jemi duke e mbushur me informatat që kanë humbur.

   Më shumë
  • Dėnohen qitėsit e papėrgjegjshėm kosovarė nė piknik

   23.02.2011

   Një video në sajtin YouTube, ku shihen kosovarët e dehur duke shtënë raunde të pafund të municioneve gjatë një pikniku në një fushë, ka alarmuar aktivistët e kontrollit të armëve.

   Më shumë
  • Njoftim pėr media

   27.05.2010


   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) njofton publikun se që nga 28 maj 2010 shpallë ftesën për aplikime për grante.

   Në kuadër të programeve për dhënie të granteve, FIQ do të mbështes financiarisht organizatat joqeveritare, organizatat komunitare, grupet joformale, si dhe rrjetet të cilët...

   Më shumë
  • Shpallet fituesi i ēmimit FIDES

   01.12.2009

   Prishtinë, 1 Dhjetor 2009 – Forumi për Iniciativa Qytetare, mbështetur nga Rockefeller Brothers Fund mbajti ceremoninë për ndarjen e çmimit FIDES për Filantropinë më të mirë Korporative në Kosovë për vitin 2008-2009. Çmimi FIDES është i pari i këtij lloji i dhënë ndonjëherë...

   Më shumë
  • Vendoset "Kodi i mirėsjelljes" nė tri shkolla

   14.09.2009

   Forumi për Iniciativa Qytetare, mbështetur nga “Caritas Luxemburg”, që nga fillimi i muajit shkurt të këtij viti është duke zhvilluar projektin me titull “Siguria në shkolla”. Ky projekt ka përfshirë Gjimnazin “Skënderbeu” dhe Shkollën Profesionale “Feriz Guri dhe Vëllezërit Çaka”...

   Më shumë
  • Leter drejtuar Z.Jakup Krasniqi

   24.08.2009

   Ne, organizatat e shoqërisë civile, më 17 dhjetor 2008 përmes një letre patëm kërkuar që Kuvendi i Republikës së Kosovës të ushtroj mbikëqyrjen e zbatimit të mandatit të EULEX-it në Kosovë. Por, jemi dëshmitarë që institucionet e Kosovës nuk e ushtruan përgjegjësinë kushtetuese...

   Më shumë
  • Funksionimi i administratės publike dhe mundėsitė e qytetarėve

   02.06.2009

   Prishtinë, 2 Qershor – Në tryezën me temën “Funksionimi i administratës publike dhe mundësitë e qytetarëve”, ku morën pjesë përfaqësues të shoqërisë civile, zyrtarë komunal nga Prizreni, Gjakova dhe Asociacioni i Komunave të Kosovës, është prezantuar raporti paraprak i projektit...

   Më shumë
  • Vizitat me KSPB-nė e Kuvendit tė Kosovės, FIQ dhe Safeworld

   23.04.2009

   FIQ dhe Saferworld bashkë me Komisionin për Siguri dhe Punë të Brendshme të Kuvendit të Kosovës kanë zhvilluar vizita në Obiliq, Ferizaj dhe Viti, ku kanë takuar përfaqësues të komuniteteve dhe institucioneve lokale për të mësuar për angazhimin e tyre në projektet dhe aktivitetet që lidhen me...

   Më shumë
  • Nxėnėsit faktorizojnė pozitėn e tyre nė komunitetin e vet shkollor

   04.03.2009

   Gjilan, Ferizaj, 4 Mars - Këshilli i Nxënësve të Gjilanit (KNGJ) dhe Këshilli i Nxënësve të Ferizajt (KNF), të mbështetur së fundi nga FIQ dhe Saferworld si vazhdimësi e aktiviteteve për rritjen e sigurisë në shkolla, kanë zhvilluar fushata atraktive dhe debate në shkolla. Në Gjilan, KNGJ, e cili...

   Më shumë
  • Njė Qendėr pėr tė informuar pėr sigurinė

   04.03.2009

   Graçanicë, – Si një vendbanim i madh, Graçanica përballet me një sërë problemesh të sigurisë. Disa grupe qytetarësh në tryezat diskutuese kanë përmendur mungesën e besimit në institucionet e sigurisë, mosprezencën e institucioneve të sigurisë në terren, joprofesionalizmin e...

   Më shumë
  • Si tė bėhen transparente gjykatat

   04.03.2009

   Një sërë debatesh për transparencën e gjykatave janë mbajtur javëve të fundit në disa qytete të vendit, si pjesë e diskutimit në mes të shoqërisë civile dhe institucioneve të gjyqësorit. Debatet kishin për synim të diskutojnë për ofrimin e transparencës së gjyqësorit karshi...

   Më shumë
  • Komunitetet pėrfitojnė nga organizimi dhe aktivizmi nė problemet e sigurisė

   04.03.2009

   Raushiq-Pejë, Lubinje e Epërme-Prizren, 4 Mars – Janë përmbyllur aktivitetet në fshatin Raushiq, ku FIQ, Saferworld dhe organizata partnere “Syri i Vizionit” kanë zhvilluar për disa muaj projektin e sigurisë në komunitet. Këshilli i përzgjedhur nga komuniteti ka punuar intensivisht me organizatat tona për të gjetur...

   Më shumë
  • FIQ dhe Saferworld i pergjigjen ISSR-se

   24.02.2009

   Si pjesë e projektit të tyre të përbashkët, FIQ dhe Saferworld lëshuan një deklaratë në lidhje me hapjen e vlerësimit të sektorit të sigurisë së brendshme që është pritur për një kohë të gjatë. Kjo deklaratë është botuar komplet nga gazeta ditore Illiria Post dhe prej...

   Më shumë
  • Raport i ri pėr Perceptimet e Sigurisė

   24.02.2009

   FIQ dhe Saferworld kanë publikur një raport që hulumton perceptimet e sigurisë, sigurinë në komunitet dhe gjendjen e armëve të vogla në Kosovë në bazë të rezultateve të mbledhura në një hulumtim të gjërë në Kosovë të bazuar në 1, 153 të anketuar kryefamiljarë si dhe një...

   Më shumë
  • Mbahet konferenca “Siguria nė komunitet”

   12.02.2009

   Prishtinë, 12 Shkurt - Forumi për Iniciativa Qytetare dhe Saferworld organizuan në Prishtinë konferencën me temën “Siguria në Komunitet”. Qëllimi i kësaj konference ishte të ofroj mundësi të shkëmbimit të përvojave mes akterëve që angazhohen në përmirësimin e sigurisë në...

   Më shumë
  • Kuvendi i Kosovės tė mbikėqyrė punėn e misionit tė EULEX-it

   10.12.2008

   Nga një numër hulumtimesh mbi perceptimet qytetare lidhur me sigurinë është vërejtur se ndër shkaktarët kryesor të konfliktit është edhe konfuzioni lidhur me mandatin e misioneve ndërkombëtare në Kosovë. Kjo gjë u provua edhe para disa javësh me mbajtjen e protestave paqësore kundër planit gjashtë...

   Më shumë
  • Si tė fuqizohet sundimi i ligjit nė Kosovė

   29.10.2008

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Saferworld në partneritet me Rrjetin për Mbikqyrje Civile të Sektorit të Sigurisë janë duke organizuar një sërë debatesh me EULEX-in, institucionet e Kosovës dhe shoqërinë civile mbi temën “Si të fuqizohet sundimi i ligjit në Kosovë”. Tanimë janë...

   Më shumë
  • Orari i debateve me EULEX-in nėpėr komuna

   13.10.2008

   Vendi Data
   Pejë 15 tetor
   Gjilan 20 tetor
   Ferizaj 23 tetot

   Më shumë
  • Lubinja Epėrme, me probleme sigurie, e harruar nga institucionet

   01.10.2008

   Lubinja e Epërme është fshat i banuar me popullatë boshnjake. Gjindet afro 9 km larg Prizrenit, afër kufirit me Maqedoninë. Ka tre mijë banorë, shkollën fillore me 400 nxënës, disa biznese të vogla, një radio stacion.

   Më shumë
  • Siguria nė komunikacion, problem kryesor nė Raushiq

   01.10.2008

   Ditë më parë, më 25 shtator në Pejë është mbajtur takimi informues komunal me përfaqësuesit e komunitetit të Raushiqit dhe atyre të institucioneve komunale. Nënkryetari i komunës, drejtori për Shërbime Publike, drejtori për Emergjencë, Mbrojtje dhe Shpëtim, shefi i Njësisë së Policisë...

   Më shumë
  • Armėt e vogla dhe siguria njerėzore nė Kosovė

   20.09.2008

   Prishtinë, 20 nëntor 2008 – Të enjtën, në Prishtinë, Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Saferworld kanë organizuar konferencën “Armët e vogla dhe siguria njerëzore në Kosovë”, ku morën pjesë afro 80 pjesëmarrës nga shoqëria civile, institucionet e vendit, Zyra e Kryeministrit, MPB,...

   Më shumë
  • FIQ dhe Saferworld pėrmbyllin serinė e debateve me EULEX-in nėpėr Kosovė

   10.09.2008

   Prishtinë, 10 nëntor – Të hënën, më 10 nëntor është mbajtur në Prishtinë debati i tetë dhe i fundit me temën “Konsolidimi i sundimit të ligjit në Kosovë”, në kuadër të një serie debatesh të zhvilluara në mes të EULEX-it dhe shoqërisë civile në mbarë...

   Më shumë
  • Qytetarėt kėrkojnė debat dhe pėrgjegjėsi mė tė madhe pėr sigurinė nė vend

   12.08.2008

   Rrjeti i organizatave joqeveritare, i formuar dhe udhëhequr nga FIQ ka vazhduar aktivitetet në projektin “Mbikëqyrja civile e sektorit të sigurisë”, duke organizuar takime me qytetar (Fokus Grupe). Në këto grupe kanë marrë pjesë qytetarë, aktivistë të shoqërisë civile, zyrtarë nga institucione të...

   Më shumë
  • Shoqėria proaktive, bazė pėr siguri nė komunitet

   12.08.2008

   Në projektin "Vend i Sigurtë", në nivelin lokal, FIQ dhe Saferworld, bashkë me dy organizatat partnere, Syri i Vizionit në Pejë dhe Këshilli për Paqe dhe të Drejta të Njeriut në Prizren kanë realizuar disa takime dhe vizita për të bërë vlerësimin në terren të gjendjes së sigurisë. Pas raportit...

   Më shumë
  • Hulumtimi periodik mbi sigurinė nė Kosovė

   12.08.2008

   Si pjesë e projektit "Vend i Sigurtë", në zhvillim e sipër është edhe hulumtimi më i fundit i cili është seri e një hulumtimi disavjeçar të FIQ dhe Saferworld. Kjo do të jetë pjesa e tretë e këtij hulumtimi, i cili do të bëjë krahasime me raportet e kaluara si dhe do të sjellë informacione...

   Më shumë
  • Projekti i Sigurisė nė Komunitet nė Graēanicė

   30.06.2008

   Si vazhdimësi e Analizës së Konfliktit, në Qershor partneri i FIQ-it për Zhvillim Social nisi një projekt për vlerësimin e situatës së sigurisë në komunën e Graçanicës. Hulumtimet në terren do të kryhen nëpërmes 300 pyetësorëve për anëtarët e komunitetit dhe 200 për...

   Më shumë
  • Zhvillimi i Vendeve tė reja pėr Siguri nė Komunitet

   28.06.2008

   Në Qershor, FIQ në bashkëpunim të ngushtë me partnerët, Këshilli i Paqes dhe të Drejtave të Njeriut (PHRC), Syri i Vizionit (SiV) filloi krijimin e vendeve të reja për siguri në komunitet në komunat e Prizrenit, Pejës dhe Obiliqit. Gjatë periudhës Qershor-Korrik FIQ do të kryej hulumtime me disa intervista me...

   Më shumë
  • Kėshilltari i kryeministrit, Dukagjin Gorani diskuton me OJQ

   22.04.2008

   Dukagjin Gorani, këshilltar për siguri i kryeministrit Hashim Thaçi ka qenë pjesëmarrës në një takim të organizuar në zyret e FIQ-it dhe Saferworld-it. Në këtë diskutim merrnin pjesë edhe rrjeti i organizatave të shoqërisë civile të angazhuara në mbikëqyrje të sektorit të sigurisë...

   Më shumë
  • Hapet zyra e Kėshillit tė Nxėnėsve nė Ferizaj

   07.03.2008

   Një ceremoni për hapjen e zyres së Këshillit të Nxënësve në Ferizaj është mbajtur të premtën, më 7 mars. Zyra do të jetë në shërbim të Këshillit të Nxënësve të Ferizajt(KNF), që përfaqëson mbi gjashtë mijë nxënës të shkollave të mesme...

   Më shumë
  • FIQ raporton pėr policimin nė Kosovė

   28.02.2008

   Raporti i publikuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) zbulon perceptimin e popullatës së Kosovës rreth punës së policisë. Rezultatet janë bazuar në një hulumtim të 1,200 kryefamiljarëve në Kosovë dhe nga një seri fokus grupesh. Ky raport është i dyti nga një seri e përcaktuar për hulumtime...

   Më shumë
  • FIQ-i reagon pėr sigurinė nė shkolla

   24.02.2008

   FIQ ka publikuar një raport duke vënë në pah çështjet kryesore të sigurisë në shkollat e mesme në Prishtinë, duke ofruar rekomandime për adresimin në bazë të punës së FIQ-it në shkolla të mesme dhe gjëkundi. Raporti mund të gjindet në sekcionin e Publikimeve në këtë...

   Më shumë