Logo

  Aktivitetet

    
  • Raportimi i mediave pėr paqen, konfliktin dhe ēėshtjet e sigurisė – sa objektiv dhe i ndjeshėm ndaj konfliktit ėshtė raportimi pėr kėto ēėshtje?

   31.03.2014

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe AKTIV organizuan sot një konferencë në Prishtinë për të publikuar raportin: “Raportimi i mediave për paqen, konfliktin dhe çështjet e sigurisë – sa objektiv dhe i ndjeshëm ndaj konfliktit është raportimi për këto çështje?”, të punuar nga INDEP,...

   Më shumë
  • Banorėt e Obiliqit diskutojnė pėr Pastrimin dhe Rikultivimin e Tokave

   10.12.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ dhe Iniciativa për Ambient dhe Zhvillim Lokal IAZHL, në kuadër të Konsorciumit Kosovar pë Zhvillim të Qëndrueshëm KOSID, organizuan sot tryezë diskutimi me banorë të fshatrave të komunës së Obiliqit për të diskutuar mbi projektin e Bankës Botërore për Pastrimin dhe...

   Më shumë
  • FIQ ndan Ēmimin FIDES 2013

   06.12.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) në bashkëpunim me Rockefeller Brothers Fund, për herë të pestë më rradhë, organizoi ceremoninë e dhënies së Çmimit FIDES 2013, për të nderuar kontributin filantropik të bizneseve dhe individëve në Kosovë dhe Diasporë.

   Më shumë
  • Sistemi i taksave nė aspektin e filantropisė nė Kosovė

   21.11.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), në kuadër të projektit rajonal “SIGN for Sustainability”, organizoi tryezë diskutimi me përfaqësuesit e institucioneve, sektorit privat, dhe shoqërisë civile, ku u publikua raporti “Analizë e Sistemit të Taksave në Aspektin e Filantropisë në Kosovë”.
   Më shumë

  • Investimet e Bankės Botėrore nė Deponinė e Djerrinės Kalaja

   08.11.2013

   Iniciativa për Ambient dhe Zhvillim Lokal (IAZHL) dhe Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), organizuan takim me komunitetin në fshatin Bardh të komunës së Fushë Kosovës, me qëllim diskutimin rreth investimeve të Bankës Botërore në deponinë e djerrinës Kajala, projekt ky për rrafshim të djerrinës dhe mbjellje...

   Më shumë
  • Funksionimi i Kėshillit tė fshatit/lagjes – formalitet apo nxitje e aktivizmit qytetar

   31.10.2013
   Forumi për Iniciativa Qytetare, në bashkëpunim me organizatat partnere nëpër komuna, organizuan tryeza me qytetarë, në të cilat u diskutua funksionimi i Këshillit të fshatit/lagjes.

   Më shumë
  • Pikėpamjet e qytetarėve pėr ēėshtjet kryesore tė paqes dhe sigurisė nė Kosovė

   24.10.2013

   Prishtinë, 23.10.2013, Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe AKTIV me mbështetjen e Saferworld organizuan konferencën “Pikëpamjet e qytetarëve për çështjet kryesore të paqes dhe sigurisë në Kosovë “. Në konferencën e mbeshëtetur financiarisht prej Komisionit Europian u publikuan dhe diskutuan gjetjet...

   Më shumë
  • Banorėt e Lismirit tė kėnaqur me rikultivimin e tokave

   20.10.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Iniciativa për Ambient dhe Zhvillim Lokal (IAZHL), kanë organizuar takim me komunitetin në Fshatin Lismir të komunës së Obiliqit, për të bashkëbiseduar rreth të projektit të Bankës Botëtore dhe KEK-ut rreth pastrimit dhe ri-kultivimit të tokave në fshatrat afër...

   Më shumë
  • FIQ dhe MDA mbajnė trajnimin pėr PSK

   03.10.2013

   Duke marrë parasysh rëndësinë që sot i jipet në botë Përgjegjësisë Sociale të Korporatës, Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ, në kuadër të Programit për Filantopi, në bashkëpunim me Managment Development Associates MDA, ka organizuar këtë trajnim, i cilësuar nga të pranishmit si tejet...

   Më shumë
  • Politikat e integrimit socio-ekonomik tė personave tė riatdhesuar

   30.09.2013

   Në bazë të këtyre diskutimeve, të pranishmit konkluduan se ka mungesë të komunikimit të mirë në mes të institucioneve lokale dhe atyre qendrore, si dhe nevojë për decentralizim të kompetencave në fushën e riatdhesimit.

   Më shumë
  • Riintegrimi i personave tė riatdhesuar – kusht pėr “liberalizimin e vizave”?!

   10.09.2013


   Forumi për Iniciativa Qytetare - FIQ dhe Instituti për Politika Zhvillimore - INDEP, organizuan tryezë, me ç’rast u bë edhe publikimi i analizës së politikave, i titulluar “Kthimi në atdhe - Politikat e integrimit socio-ekonomik të personave të riatdhesuar”, e që u përcoll me një interesim të lartë...

   Më shumë
  • Forumi pėr Siguri merr pjesė nė REACT 2013

   28.08.2013

   Zëvendësdrejtori ekzekutiv i FIQ, Nazim Haliti, në cilësinë e kordinatorit të Forumit për Siguri (FS), bashkë me Rifat Marmullaku, anëtar i Grupit Këshillues të FS, kanë marrë pjesë në kampin REACT (Kampi Rajonal Euro-Atlantik), që po mbahet në Plavë të Malit të Zi, nga 26-31 gusht 2013, që...

   Më shumë
  • Konferencė rajonale - Transformimet ushtarake nė rajon

   10.06.2013

   Në konferencën rajonale “Transformimet ushtarake në rajon”, Forumi për Siguri ka publikuar edhe një dokument diskutimi që reflekton të arriturat e FSK dhe rrugën e saj të transformimit në ushtri.

   Më shumë
  • Ekonomia e gjelbėr - A do tė na pėrfshijė?

   05.06.2013

   Në prag të Ditës Botërore të Mjedisit, Qendra Informative dhe Kultorore e BE-së, organizoi debatin me titull "Ekonomia së gjelbër - A do të na përfshijë?", ku si paneliste ishte e ftuar znj. Dajana Berisha, Drejtore Ekzekutive e FIQ-it.

   Më shumë
  • Reagimet nė situata emergjente – pėrgatitjet dhe mundėsitė

   31.05.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare, si pjesë e Forumit për Siguri, organizoi sot tryezë diskutimi, ku u publikua edhe hulumtimi me titull “Reagimet në situata emergjente – përgatitjet dhe mundësitë”, hulumtim ky që vështron dhe analizon gjendjen aktuale lidhur me kapacitetet e komunave për intervenime në raste emergjente,...

   Më shumë
  • “Roli i qytetarit nė politikat komunale, mundėsitė dhe realiteti ekzistues” nė Komunėn e Klinės

   30.05.2013


   Në kuadër të nismës për “Qytetari aktive në procesin e hartimit dhe implementimit të politikave publike komunale”, OJQ “KOHA” - Klinë zhvilloj në datë 29 Maj 2013 debatin mbi miratimin e buxhetit komunal për vitin 2014.

   Më shumë
  • Procesi i hartimit tė Strategjisė sė re tė Sigurisė sė Kosovės - Gjithėpėrfshirja dhe transparenca

   15.05.2013

   Forumi për Siguri në një tryezë diskutimi publikoi analizën me titull “Procesi i hartimit të Strategjisë së re të Sigurisë së Kosovës - Gjithëpërfshirja dhe transparenca”. Kjo analizë vështron procesin e hartimit të Strategjisë së Sigurisë të Kosovës si proces jo transparent dhe...

   Më shumë
  • FIQ pėrkrah debatin Rritja e qasjes sė grave nė pushtetin lokal dhe pjesėmarrja e tyre nė vendimmarrje

   29.04.2013

   Gratë në Biznes, e përkrahur nga Forumi për Iniciativa Qytetare ka filluar implementimin e projektit “Rritja e qasjes së grave në pushtetin lokal dhe pjesëmarrja e tyre në vendimamrrje”, i cili synon që të avansojë pozitën e gruas dhe t’i kontribuojë barazisë gjinore duke ndihmuar dhe lehtësuar komunikimin...

   Më shumë
  • FIQ dhe Smira pėrfundojnė ciklin e takimeve nėpėr Kosovė pėr qytetari aktive

   29.04.2013

   Me takimet në fshatrat Korishë dhe Skorobishtë të Prizrenit, Forumi për Iniciativa Qytetare-FIQ dhe Smira, kanë përfunduar ciklin e ligjëratave për qytetari aktive, në kuadër të projektit “Rritja dhe forcimi i aktivizmit qytetar”, të kryesuar nga FIQ. Kryetari i deritanishëm i Smirës, Bekim Azizi dhe njëri...

   Më shumë
  • Forumi pėr Iniciativa Qytetare organizoi tryezėn pėr “Biznes Plane – Tė gjelbėrta dhe Inovative” 2013.

   10.04.2013


   Tryeza e organizuar sot në ambientet e Hotel “Sirius” kishte për synim shpjegimin sa më të detajuar për thirrjen e publikuar “Biznes Plane – Të gjelbërta dhe Inovative”.

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė protestėn e organizuar nga IZHL nė Obiliq

   04.04.2013

   FIQ morri pjesë në protestën e organizuar nga Iniciativa për Zhvillim Lokal, me moton “Edhe ne kemi të drejtë të marrim frymë”.

   Më shumë
  • FIQ mban ligjeratė pėr projektet energjetike nė Kosovė

   29.03.2013

   Më 26 Mars, Forumi për Iniciativa Qytetare, FIQ, në kuadër të Konsorciumit Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm, KOSID, mbajti ligjeratë për nxënësit e shkollës së mesme “7 Shtatori” në Prishtinë, me temën, Zhvillimi i Sektorit të Energjisë në Kosovë.

   Më shumë
  • Forumi pėr Iniciativa Qytetare fillon me ligjėrata pėr Filantropinė

   28.03.2013

   Forumi për Iniciativa Qytetare fillon me realizimin e muajit të Filantropisë, pjesë e së cilës janë edhe takimet me studentët e Universiteteve në Kosovë.

   Më shumë
  • Forumi pėr Iniciativa Qytetare fillon takimet me Rotarianėt Kosovarė

   28.03.2013

   Dajana Berisha – Drejtoreshë Ekzekutive dhe Vjollca Islami Hajrullahu - Zyrtare e Programit të Filantropisë në FIQ u takuan ditën e djeshme me anëtarët e Rotary Club të Ferizajt.

   Më shumë
  • FIQ dhe Fshati Smirė bartin pėrvojėn e aktivizmit qytetarė nėpėr Kosovė

   25.03.2013

   Duke parë punën e mirë të banorëve të fshatit Smirë dhe duke e cilësuar këtë fshat si shembull të aktivizmit qytetar, Forumi për Iniciativa Qytetare, në kuadër të projektit “Rritja dhe forcimi i aktivizmit qytetarë”, po organizon takime në dhjetë fshatra të komunave të ndryshme të...

   Më shumë
  • Publikimi i analizės “Krim i rėndė, vetėm nė letėr – politika e ndjekjes dhe dėnimeve nė rastet qė ndėrlidhen me armė”

   20.03.2013

   Në tryezën e organizuar sot nga Forumi për Siguri, ku ishin pjesëmarrës kryeprokurorë, gjykatës, përfaqësues nga Policia e Kosovës, Ministria e Punëve të Brendshme dhe institucione tjera që merren me çështjen e sigurisë, u publikua dhe diskutua analiza me titull “Krim i rëndë, vetëm në...

   Më shumë
  • Njiheni policin tuaj – kanė vazhduar takimet me qytetarė

   07.02.2013

   Prishtinë, 7 shkurt 2013 - “Njiheni policin tuaj”, është motoja e fushatës tremujore të organizuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) në bashkëpunim me Policinë e Kosovës. Kjo fushatë ka për qëllim që drejtpërsëdrejti t’u ofroj informacion qytetarëve lidhur me atë që tashmë...

   Më shumë
  • FIQ prezanton konceptin e sigurisė nė bashkėsi nė Kuvendin Komunal tė Shtimes

   31.01.2013

   Në kuadër të programit të përbashkët të punës së FIQ dhe Saferworld për të mbështetur nismat dhe projektet e sigurisë në bashkësi, si dhe punën dhe funksionimin e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB), të hënën zëvendësdrejtori i FIQ, Nazim Haliti bashkë me...

   Më shumë
  • Jelekė ndriēues pėr tė shtruar sigurinė e nxėnėsve nė rrugė

   31.01.2013

   Si pjesë e progamit të përbashkët të punës së FIQ dhe Saferworld, ditë më parë, organizatat tona kanë financuar me një grant prej 1,500 euro blerjen e jelekëve të gjelbër ndriçues për 652 nxënës të shkollës fillore “28 Nëntori” në Raushiq. Nxënësit dhe...

   Më shumë
  • Zėvendėsdrejtori i FIQ merr pjesė nė konferencėn ndėrkombėtare lidhur me sigurinė dhe mbrojtjen, mbajtur nė Beograd

   29.01.2013

   ëvendësdrejtori ekzekutiv i Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ), Nazim Haliti, ka marrë pjesë më 28 janar në konferencën ndërkombëtare të organizuar në Beograd nga Qendra për Studime Euro-Atlantike në temën: “Serbia, Ballkani Perëndimor dhe BE-ja: çfarë kemi të përbashkët në...

   Më shumë
  • Seminar me komunitetin pėr "Zhvillimet nė Sektorin e Energjisė nė Kosovė"

   20.12.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare, FIQ, në kuadër të aktiviteteve të Konzorciumit Kosovar të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm, KOSID, mbajti seminar me përfaqësues komunitetesh nga komuna të ndryshme të Kosovës, lidhur me projektet energjetike. Fillimisht nga z. Kushtrim Puka, Menaxher i Programit në...

   Më shumë
  • Aktivitet nė kuadėr tė fushatės "Njiheni policin tuaj"

   12.12.2012

   “Njiheni policin tuaj”, është motoja e fushatës së organizuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ në bashkëpunim me Policinë e Kosovës. Kjo fushatë ka për qëllim që drejtpërsëdrejti t’u shpjegohet qytetarëve lidhur me atë që tashmë njihet si “policimi në komunitet”, e...

   Më shumë
  • U mbajt Ceremonia e ndarjes sė Ēmimit FIDES 2012

   06.12.2012

   Në ambientet e Hotel Emerald, në Prishtinë, Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ, për herë të katërt organizoi ceremoninë e ndarjes së Çmimit FIDES 2012, me një pjesëmarrje prej rreth 300 pjesëmarrës, nga kori diplomatik, përfaqësues të institucioneve dhe organizata vendore dhe ndërkombëtare,...

   Më shumë
  • Smira, model i njė komuniteti aktiv dhe tė vetorganizuar

   03.12.2012

   Në një ceremoni të organizuar të dielen nga Këshilli i Fshatit, janë përuruar tri projektet e realizuara nga FIQ në bashkëpunim më KF Smirë.

   Më shumë
  • Njė ekip prej 6 aktivistėsh ka realizuar vizitėn kthyese nė Lindjen e Afėrme

   03.12.2012

   Delegacioni prej 6 vetash, i përbërë nga përfaqësues të OJQ-ve dhe komuniteteve: KLSP Mushnikovë-Gornja Sello-Prizren, Këshilli Nacional i Boshnjakëve, Era Group, IKC, REA, udhëhequr nga FIQ, ka zhvilluar një vizitë 6 ditore në Jordani, Palestinë dhe Izrael (25 nëntor – 1 dhjetor), në kuadër të projektit...

   Më shumë
  • Fushatė kundėr tė shtėnave me armė

   05.11.2012

   FIQ, në bashkëpunim me Saferworld dhe partnerët nëpër komuna të ndryshme të Kosovës, gjatë muajit nëntor 2012, organizojnë fushatën kundër armëmbajtjes dhe përdorimit të armëve.

   Më shumë
  • “Polici i lagjes”- Policimi dhe siguria nė bashkėsi, zbatimi i tyre dhe efektet nė terren

   26.09.2012

   Prishtinë, 26 shtator 2012 - Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), organizoi sot tryezë diskutimi, me ç’rast u prezantua analiza me titull “Polici i lagjes” - Policimi dhe siguria në bashkësi, zbatimi i tyre dhe efektet në terren. Kjo analizë synon të kontribuoj drejt zhvillimit të politikave të përshtatshme, për...

   Më shumë
  • FIQ sjellė nė Kosovė aktivistė mjedisor nga Lindja e Afėrme

   30.08.2012

   Nga 26-30 gusht, Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) ishte nikoqir i një vizite studimore të një delegacioni nga Lindja e Afërme. Organizimi i kësaj vizite kishte për qëllim shkëmbimin e përvojave me komunitete dhe institucione të ndryshme në Kosovë për të mësuar për përvojat e komuniteteve të ndryshme...

   Më shumë
  • Vizitė studimore nga Friend of Earth – Middle East

   27.08.2012

   FIQ që nga 26-30 gusht është nikoqir i një vizite studimore të një delegacioni nga Lindja e Mesme. Gjashtë aktivistë të organizatës Friends of Earth - Middle East, do të zhvillojnë takime me komunitete dhe institucione të ndryshme për të mësuar për përvojat e komuniteteve te ndryshme etnike në ndarjen e...

   Më shumë
  • Politikat e sigurisė nė komunikacion – nga debatet nėpėr komuna

   03.07.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare- FIQ dhe Instituti për Politika Zhvillimore- INDEP, mbështetur nga National Endoëment for Democracy- NED, publikuan analizën e politikave me titull “Politikat e sigurisë në Komunikacion”. Kjo analizë u publikua fillimisht në konferencën e mbajtur në Prishtinë, duke vazhduar me publikimin...

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė jurinė e DokuFest

   02.07.2012

   DOKUFEST, Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, është ngjarja më e madhe e filmit në Kosovë. Festivali organizohet në qytetin e bukur të Prizrenit. Artistë të shumtë ndërkombëtarë dhe rajonal janë pjesëmarrës të festivalit në fjalë,

   Më shumë
  • Unė jam filantrop!

   02.07.2012

   Të veshur si lule dhe drunjë, fëmijë të shkollave fillore të disa komunave të Kosovës, mbledhën fonde për rregullimin e oborreve të shkollave të tyre. FIQ në bashkëpunim me menaxhmentin e shkollës Asdreni – Pejë, Migjeni-Mitrovicë, Thimi Mitko – Gjilan dhe Gjon Serreci - Ferizaj, realizoi projektin...

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė Grupin Punues pėr ndryshimin e udhėzimit administrativ pėr KKSB-tė

   28.06.2012

   Prishtinë, 28 qershor – Zëvendësdrejtori ekzekutiv i FIQ-it, Nazim Haliti ka marrë pjesë në punëtorinë treditore të Grupit Punues për ndryshimin e udhëzimit administrativ MPB 08/2009 dhe MAPL 02/2009 për Këshillat Komunale për Siguri në Bashkësi, mbajtur në Shqipëri më 27-29 qershor.

   Më shumë
  • Komunikatė pėr media

   21.06.2012

   Konsorciumi i Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID)[1] kundërshton vendimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë për shtrenjtimin e energjisë elektrike.

   Më shumë
  • "Politikat e sigurisė nė komunikacion"

   19.06.2012

   Në konferencën e organizuar nga Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), me ç’rast u publikua analiza e politikave "Politikat e sigurisë në komunikacion", morrën pjesë përfaqësues nga institucionet relevante, si Ministria e Infrastrukturës, Ministria e Punëve të Brendshme,...

   Më shumë
  • Konzorciumi i OJQ-ve pėr energjinė, vazhdon aktivitetet

   24.05.2012

   Konzorciumi i OJQ-ve për energjinë, ku bën pjesë FIQ, bashkë me dhjetëra organizata tjera joqeveritare, gjatë kesaj jave, ka organizuar debate nëpër universitete dhe shkolla të mesme, lidhur me projektet energjetike në Kosovë.

   Më shumë
  • Buxheti i Policisė sė Kosovės - Nga debatet nėpėr komuna

   26.04.2012

   Raport përmbledhës nga debatet nëpër komuna

   Më shumë
  • U publikua analiza ”Buxheti i Policisė sė Kosovės - nevojat pėr buxhet shtesė dhe planifikim mė tė mirė financiar”

   29.03.2012

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Instituti GAP publikuan sot analizën e politikave: “Buxheti i Policisë së Kosovës - nevojat për buxhet shtesë dhe planifikim më të mirë financiar”. Kjo analizë vështron dhe analizon buxhetin vjetor të Policisë së Kosovës, ndarjen e tij në kategori të...

   Më shumë
  • U mbajt tryeza “Kontrolli i armėve tė vogla dhe tė lehta nė Kosovė –Progresi dhe sfidat”

   21.03.2012

   Në tryezën e organizuar nga Forumi për Siguri, me temën “Kontrolli i armëve të vogla dhe të lehta në Kosovë –Progresi dhe sfidat”, ku morën pjesë zyrtarë nga institucionet e sigurisë në Kosovë, përfaqësues nga komuna të ndryshme, përfaqësues të organizatave...

   Më shumë
  • Reagim lidhur me miratimin e pakos tenderuese pėr TC “Kosova e Re” nga Komiteti Drejtues pėr Privatizim

   09.03.2012

   Organizatat e lartshënuara të shoqërisë civile, kundërshtojnë vendimin e Komitetit Drejtues të projektit “Kosova e Re” për të miratuar pakon tenderuese për termocentralin e ri, në formën se si është proklamuar nga vetë Qeveria e Kosovës, sidomos në pikat që kanë të bëjnë me...

   Më shumë
  • Tryezė diskutimi “Situatat emergjente nė Kosovė - mobilizimi qytetar dhe kapacitetet institucionale”

   27.02.2012

   Prishtinë, 24 shkurt 2012 - Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), mbështetur nga organizata Saferëorld nga Londra, organizoi tryezë diskutimi me temën “Situatat emergjente në Kosovë - mobilizimi qytetar dhe kapacitetet institucionale”. Në këtë tryezë morrën pjesë përfaqësues nga MFSK, MAPL, FSK, PK, Komunat,...

   Më shumë
  • Tryeza nėpėr komuna pėr reformat nė Policinė e Kosovės

   19.12.2011

   Tryeza nëpër komuna për reformat në Policinë e Kosovës

   Më shumë
  • U mbajt ceremonia e ndarjes sė Ēmimit FIDES 2011, cmimit pėr filantropi nė Kosovė

   02.12.2011

   1 Dhjetor 2011, Prishtinë - Forumi për Iniciativa Qytetare në bashkëpunim dhe mbështetje nga Fondacioni Rockefeller Brothers Fund, në një ceremoni solemne të mbajtur në Sheshin 21, ndau për të tretin vit me rradhë cmimin FIDES 2011, cmimin për filantropi në Kosovë.

   Më shumë
  • Tryezė: “Zbatimi i metodologjisė sė re tė policimit dhe ndėrlidhja me punėn e KKSB-ve”

   30.11.2011


   Ferizaj, 29 nëntor – FIQ dhe Saferworld kanë organizuar tryezën me temën: “Zbatimi i metodologjisë së re të policimit dhe ndërlidhja me punën e KKSB-ve”.

   Më shumë
  • Vazhdojne aktivitetet ne projektin “Vend i Sigurte”

   04.11.2011

   Prishtinė, 30 tetor 2011 – Nė kuadėr tė projektit “Vend i Sigurtė”, tė cilin FIQ e realizon nė bashkėpunim me Saferworld, javėt e fundit ėshtė intensifikuar puna nė mbėshtetjen e Kėshillit Komunal pėr Siguri nė Bashkėsi (KKSB)...

   Më shumë
  • Policia e Kosovės: Luftimi i krimeve ekonomike dhe korrupsionit

   31.10.2011

   Prishtinë, 27 tetor 2011 – Në kuadër të projektit “Rritja e mbikëqyrjes publike në sundimin e ligjit”, i cili synon të vlerësoj dhe përkrahë përmbushjen e objektivave në fushën e sigurisë dhe drejtësisë në Planin e Veprimit për Partneritet Evropian (PVPE), FIQ ka organizuar tryezën, ku...

   Më shumë
  • U mbajt konferenca "Linjiti i Kosoves dhe efekti ne shendetin publik"

   21.10.2011

   Prishtinë, 20 tetor 2011 - Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) në bashkëpunim me disa organizata tjera të shoqërisë civile, organizoi konferencë mbi ndikimin e qymyrit në shëndetin publik në Kosovë.

   Më shumë
  • Konferencė rajonale e ndarjes sė pėrvojave, praktikave mė tė mira dhe mėsimeve tė nxjerra nė ēėshtjen e reformave nė polici nė Ballkanin Perėndimor

   21.09.2011

   Forumi për Siguri ka mbajtur të martën në Prishtinë konferencën rajonale për ndarjen e përvojave, praktikave më të mira dhe mësimeve të nxjerra në çështjen e reformave në polici në Ballkanin Perëndimor.

   Më shumë
  • Konferencė pėr media: FIQ, GAP dhe KIPRED publikojnė studimin pėr sektorin e energjisė nė Kosovė

   08.09.2011

   Të mërkurën, Instituti KIPRED, Instituti GAP dhe Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) kanë mbajtur konferencë të përbashkët për media, ku u publikua studimi për sektorin e energjisë në Kosovë.

   Më shumë
  • Fushata "S'ka gezim as mahi me allti. MOS gjuaj!"

   17.08.2011

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Saferworld, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës dhe organizatat partnere në shtatë qendra të vendit, në kuadër të aktiviteteve të fushatës senzibilizuese kundër të shtënave me armë nëpër ahengje, kanë zhvilluar të mërkurën debatin e...

   Më shumë
  • Tryezė diskutimi “Procesi i ri-emėrimit, pavarėsia dhe ndikimet”

   09.08.2011

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Instituti Kosovar për Drejtësi (KLI), sot, në ambientet e Hotel Prishtina, në Prishtinë, organizuan tryezë diskutimi, ku u prezentua raporti me titull “Procesi i ri-emërimit, pavarësia dhe ndikimet”.

   Më shumë
  • Kontribut me shkrim nga FIQ nė hartimin e Strategjisė Nacionale dhe Planit tė Veprimit pėr Sigurinė ne Bashkėsi 2011-2016

   30.06.2011

   FIQ mirëpret vendimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme (MPB) për të hartuar Strategjinë Nacionale për Siguri në Bashkësi dhe Planin e Veprimit, dhe vlerëson lart bashkëpunimin e MPB me anëtarët e grupit punues për hartimin e strategjisë dhe akterët tjerë të përfshirë në procesin...

   Më shumë
  • Konferencė: “Forca e sigurisė sė Kosovės, mes sfidave aktuale dhe vizionit pėr tė ardhmen”

   20.06.2011

   Konferencë: “Forca e sigurisë së Kosovës, mes sfidave aktuale dhe vizionit për të ardhmen”

   Më shumë
  • Java Botėrore e Veprimit Kundėr Dhunės me Armė – 2011

   18.06.2011

   Në kuadër të Javës Botërore të Veprimit Kundër Dhunës me Armë, FIQ bashkë me Saferworld kanë mbështetur organizatën partnere Qendra Kosovare për Bashkëpunim Ndërkombëtar (KCIC) në Gjilan për të realizuar aktivitete të ndryshme të cilat kanë pasur për qëllim sensibilizimin...

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė takimin vjetor pėr Filantropi

   09.06.2011

   Qendra e Konferencave Pokantiko
   Rockefeller Brothers Fund
   Tarrytown, NY

   Më shumë
  • Seminar pėr projektin “Kontestet territoriale dhe tė demarkacionit tė kufirit nė Ballkanin Perėndimor"

   09.06.2011

   Seminar dyditor i mbajtur në Beograd me 8 dhe 9 qershor, është organizuar nga Saferworld në bashkëpunim me OJQ-të Centre for Security Studies (CSS) nga Bosna dhe Hercegovina, Belgrade Centre for Security Policy (BCSP) nga Serbia, Centre for Security Studies (CSS) nga Mali i Zi dhe Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Qendra Kosovare për Studime të...

   Më shumë
  • Konferencė: "Zbatimi ‘politik’ i ligjit nė Kosovė"

   27.05.2011

   Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ) dhe Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), në gusht të vitit 2010 kanë themeluar Forumin për Siguri (FS), i cili do të shërbej si platformë e diskutimit në mes organizatave të shoqërisë civile dhe institucioneve për çështjet e sigurisë në vend.

   Më shumë
  • Podgoricė: Mbahet konferenca rajonale pėr Sigurinė nė Bashkėsi

   29.03.2011

   Në Podgoricë të Malit të Zi, në kuadër të programit në Kosovë të quajtur Vend i Sigurt (Saferworld), është mbajtur një konferencë dyditore më 28 dhe 29 mars, për ndarjen e përvojave, praktikave më të mira dhe mësimeve të nxjerra mbi Sigurinë në Bashkësi në Ballkanin...

   Më shumë
  • Debati nė Prizren “Lufta Kunder Drogave Ilegale”

   14.03.2011

   Debati i parë i projektit ”Mbikqyrja e Sundimit të Ligjit në Kosovë”,të organizuar nga ATTA me 04/0Mars/11 në Prizren, me temë ”Lufta Kunder Drogave Ilegale“mblodhi një numër të kënqshëm të akterëve të të gjitha sektorëve relevant të komunës dhe të regjionit të Prizrenit.

   Më shumë
  • Debati nė Pejė “ Zbatimi i politikave kundėr narkotikėve ilegal dhe roli i shoqėrisė”

   23.02.2011

   Debati me temën “ Zbatimi i politikave kundër narkotikëve dhe roli i shoqërisë” është mbajtur në Pejë me datën 23. 02. 2011 dhe ky debat është organizuar ne kuadër te projektit “ Rritja e Mbikëqyrjes Publike ne Sundimin e Ligjit ”, i cili është duke u impelmetura nga Forumin për Iniciativa...

   Më shumë
  • Debati nė Mitrovicė: Zbatimi i politikave kundėr narkotikėve ilegal dhe roli i shoqėrisė

   10.02.2011

   Rritja e bashkëpunimit ndër institucional, mbështetja e iniciativave vetanake në luftimin e dukurisë së narkomanisë, drejtoritë e shkollave, forcimi i trekëndshit nxënës- prind-arsimtar, organizimi i seminareve dhe trajnimeve në vetëdijësimin e gjeneratës së re për rrezikun nga kjo dukuri, ndërmarrja e...

   Më shumë
  • Konferenca “Menaxhimi i integruar i kufirit”

   21.12.2010

   Sot është mbajtur konferenca e dytë e Forumit për Siguri në ambientet e Hotelit Grand në Prishtinë.Fillimisht është prezantuar raporti vlerësues (një studim kualitativ),me temën:“Menaxhimi i integruar i kufirit në Kosovë”,hartuar nga FIQ dhe QKSS.

   Më shumë
  • U mbajt konferenca e Forumit pėr Siguri "Menaxhimi i integruar i kufirit nė Kosovė”

   21.12.2010

   Sot është mbajtur konferenca e dytë e Forumit për Siguri në ambientet e Hotelit Grand në Prishtinë. Fillimisht është prezantuar raporti vlerësues (një studim kualitativ), me temën:“Menaxhimi i integruar i kufirit në Kosovë”, hartuar nga FIQ dhe QKSS.

   Më shumë
  • Debati nė Gjilan "Sektori i sigurisė nė Kosovė pas pavarėsisė"

   26.11.2010

   Është mbajtur debati në Gjilan si vazhdë e debateve nëpër komuna organizuar nga Forumi për Siguri. Debati është mbajtur në ambientet e Hotelit Kristal dhe tema që u shtjellua në këtë debat ishte "Sektori i sigurisë në Kosovë pas pavarësisë".

   Më shumë
  • Mbahet konferenca e parė e Forumit pėr Siguri

   15.10.2010

   Sot është mbajtur konferenca e parë e Forumit për Siguri në ambientet e Hotelit Grand në Prishtinë. Tema që u shtjellua në këtë konferencë ishtë "Sektori i sigurisë në Kosovë pas pavarësisë".

   Më shumë
  • Debat nė Gjakovė “Policia dhe shėrbimi ndaj qytetarėve”

   30.06.2010

   Në kuadër të projektit “Rritja e Mbikqyrjes Publike në Sundimin e Ligjit në Kosovë” me datën 30.06.2010 ( E Mërkurë) u mbajt debat me temen “Policia dhe shërbimi ndaj qytetarëve” I cili u mbajt në Sallën e Leximit në Pallatin e Kulturës “Asim Vokshi” në Gjakovë .

   Më shumë
  • FIQ merr pjesė nė Takimin e Shteteve nė Kombet e Bashkuara

   22.06.2010

   New York, 20 qershor – FIQ ka prezentuar në Takimin Dyvjetor të Shteteve që është mbajtur në Kombet e Bashkuara në New York më 14-18 qershor, ku është diskutuar për progresin që kanë arritur shtetet në veprimet e tyre për të parandaluar, luftuar dhe çrrënjosur tregtinë e paligjshme të...

   Më shumë
  • Pjesėmarrja e fituesėve tė Ēmimit FIDES 2009 pėr filantropi nė "Forumin pėr zhvillimin e filantropisė nė Ballkanin Perendimor" mbajtur nė Qendrėn Pocantico tė fondacionit Rockefeller Brothers F

   07.06.2010

   Pjesëmarrja e fituesëve të Çmimit FIDES 2009 për filantropi në "Forumin për zhvillimin e filantropisë në Ballkanin Perendimor" mbajtur në Qendrën Pocantico të fondacionit Rockefeller Brothers Fund në New York me 1-2 mars 2010.

   Më shumë
  • Problemet e sigurisė nė trafik nė fshatin Raushiq

   28.01.2010

   Me datën 25 Janar 2010 u mbajt debati me temën “Problemet e sigurisë në trafik në fshatin Raushiq”

   Më shumë
  • Debatohet Ligji pėr armėt

   17.12.2009

   Prishtinë, 16 dhjetor 2009 - organizuar nga Saferworld dhe FIQ në koordinim me Departamentin për Siguri Publike të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Kosovës rreth 40 pjesëmarrës nga Ministria e Punëve të Brendshme (MPB), Policia e Kosovës, Prokuroria e Qarkut, Konsulent i lartë nga UNDP...

   Më shumë
  • Miratimi i ligjit pėr armėt hap pozitiv

   10.12.2009

   Gjilan, 10 dhjetor 2009, Në debatin me temën “Ligji për armët-zbatimi i tij dhe gjuajtjet në festa”, organizuar nga FIQ dhe Saferworld, në bashkëpunim me organizatën KCIC, është diskutuar për mundësitë dhe sfidat në zbatimin e ligjit për armë, i cili është miratuar pak muaj më parë....

   Më shumë
  • Mobilizimi i komunitetit nė ēėshtjet dhe brengat e sigurisė

   04.12.2009

   Pejë, Prizren, 4, 9 dhjetor - Me qëllim të ndarjes së përvojave, identifikimit të çështjeve të sigurisë dhe mundësive të angazhimit të vet komunitetit në përmirësimin e sigurisë, Saferworld dhe FIQ, në bashkëpunim me Syri i Vizionit dhe PHRC kanë zhvilluar tryeza me përfaqësues të...

   Më shumë
  • Debat nė Kaēanik - Siguria nė Shkolla

   25.09.2009

   25 Shtator 2009 - Në kuadër të projektit Siguria në Shkolla, projekt ky që mbështete nga Caritasi i Luxemburgut, FIQ me datë 25 shtator organizoi debat me temë: “Bashkëpunimi prindër-shkollë-nxënës për problemet në shkollat e mesme”. Pjesëmarrës në këtë debat ishin drejtorët,...

   Më shumë
  • Me Menēuri, Jo me allti!

   11.09.2009

   Në kuadër të projektit të përbashkët “Vend i Sigurtë”, Saferworld, FIQ dhe INPO, në bashkëpunim me Këshillin e Nxënësve të shkollave të mesme në Ferizajit lansuan fushatën sensibilizuese për ndikimin e dëmshëm të armëve në Kosovë, të quajtur “Me Mençuri, Jo...

   Më shumë
  • “KOPSHTI EKOLOGJIK”

   12.06.2009

   12 – 13 Qershor - Gjatë dy ditëve të Festivalit të Lirisë të mbajtur në përiferi të qytetit të Prishtinës, iniciativa “E Vocerr Po e Paqt” organizoi një performancë edukimi për rëndësinë e ruajtjes së mjedisit, duke e vequar riciklimin e mbeturinave si çështje urgjente. Kjo...

   Më shumë
  • Banorėt e Lubinjes tė vullnetshėm pėr mobilizim

   22.05.2009

   Lubinje e Epërme-Prizren, Qershor - Në Lubinje të Epërme të Prizrenit, ku FIQ dhe Saferworld kanë zhvilluar projektin për siguri në komunitet nga shtatori i vitit të kaluar deri në fund të pranverës së këtij viti, me kërkesën e komunitetit, është riparuar rrjeti elektrik. Organizatat tona në...

   Më shumë
  • Siguria nė Shkolla

   01.04.2009

   Në prill të këtij viti, mbështetur nga BTD, FIQ ka vazhduar përvojën e vet të trajtimit të problemeve të sigurisë në shkolla, duke zbatuar projektin “Siguria në shkolla”. Problemi i dhunës në shkolla ka nevojë për një qasje dhe përkujdesje institucionale nga të gjitha rrafshet e pushtetit...

   Më shumë
  • Forcimi i mbikėqyrjes sė sekt. sigurisė nga shoqėria civile

   01.03.2009

   Me mbështetje të Fondit të Vllezërve Rockefeller (RBF), FIQ është duke ndërtuar një rrjet të organizatave të shoqërisë civile të angazhuara në mbikëqyrje të sektorit të sigurisë në Kosovë. Duke e rritur kapacitetin e secilës organizatë individuale dhe duke i lidhur ato bashkë në...

   Më shumë
  • Plani pėr njė komunitet mė tė sigurtė

   01.02.2009

   Duke e përdorur metodologjinë e zhvilluar me Saferworld-in, FIQ-i u ofrohet komuniteteve në rrezik dhe në rast se ftohet i ndihmon këtij komuniteti të identifikojë brengat e sigurisë dhe të bëjë adresimin e tyre, përderisa e planifikon ndërhyrjen duke bashkuar të interesuarit kryesorë dhe duke i mundësuar implemetimin...

   Më shumë
  • Raporti mbi planin pėr shkolla mė tė sigurta

   01.01.2009

   Në përgjigje të ndihmës prej SHPK-së, FIQ ka përdorur përvojën e vet me punën në shkollat e mesme që t'i përshtatet Planit për Komunitete më të Sigurta në shkolla. Duke përcjellë projektet tona pilot në Ferizaj dhe Gjilan, FIQ ka bërë një hulumtim të quajtur "Duke u Përballur me...

   Më shumë
  • Promovimi i Ndjeshmėrisė sė Konfliktit

   01.12.2008

   Bashkë me Saferworld-in, FIQ-i ka lansuar raportin e dytë të Analizës së Konfliktit për Kosovë, pas suksesit që ka pasur studimi i parë. Hulumtimi ka përfshirë diskutime të fokus grupeve dhe intervista me akterë kryesorë në lokacione të ndryshme gjeografike dhe etnike me qëllim që të vë në pah...

   Më shumë
  • Pėrmirėsimi nė mbikėqyrjen e sektorit tė sigurisė

   01.10.2008

   Në përpjekje të përkrahjes së organizatave, veçanërisht OJQ-të, të cilat punojnë në fushën e sigurisë, FIQ dhe Saferworld kanë zhvilluar një qendër elektronike të resurseve, e cila është e hapur për publikun ku raportet dhe materialet tjera mund të gjinden në www.safeplaceproject.org....

   Më shumë