Të rejat e fundit

Lajme

12 Korrik 2016

FIQ merr pjesë në vizitën studimore të organizuar nga Bashkimi Europian

Projekti EEVG i Bashkimit Europian organizon vizitën studimore për shkëmbimin... Lexo më shumë

Publikime

29 Qershor 2015

Analize legjislacionit te Kosoves lidhur me Filantropine

Analize legjislacionit te Kosoves lidhur me Filantropine dhe OJQ-te Lexo më shumë

Lajme

27 Qershor 2016

Ambasadorët e Rinj shpallin Thirrje per aplikim për grante deri 1000 euro

Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ, me financim nga National Endowmen for... Lexo më shumë

Për ne

FIQ është fondacion kombëtar me një traditë të gjatë të punës me komunitetin. Thelbi i punës së FIQ-it është zhvillimi i qëndrueshëm me qëllim nxitjen dhe zhvillimin e komuniteteve lokale në aspektin socio-ekonomik.

FIQ është themeluar në vitin 2000 nga një grup i vogel njërëzish  të vullnetshëm që kanë parë nevojën e mobilizimit të qytetarëve në proceset vendimmarrëse si pasojë e luftës në Kosovë në vitet 1998-1999.

Nga të qënit organizatë që ka punuar në çështjet e sigurisë dhe të aktivizmit qytetarë, FIQ është zhvilluar në një fondacion kombëtar në fusha të cilat kanë për qëllim forcimin e rolit të qytetarëve, sikurse në Zhvillimin e Qëndrueshëm, Dhënien e Granteve dhe Promovimin e Filantropisë.

Skema

Publikimet

+ Shiko të gjitha