Të rejat e fundit

Lajme

29 Gusht 2016

Shënime nga Tryeza në Podujevë me temë “ Kontributet filantropike”

Forumi për Iniciativa Qytetare - FIQ së bashku me organizatën partnere... Lexo më shumë

Publikime

29 Qershor 2015

Analize legjislacionit te Kosoves lidhur me Filantropine

Analize legjislacionit te Kosoves lidhur me Filantropine dhe OJQ-te Lexo më shumë

Lajme

10 Gusht 2016

‘Tenderi i Keq’ Largon Bankën Botërore dhe Dëmton Buxhetin

Gazeta JnK ka zbuluar përmbajtjen e një sërë dokumentesh të cilat flasin... Lexo më shumë

Për ne

FIQ është fondacion kombëtar me një traditë të gjatë të punës me komunitetin. Thelbi i punës së FIQ-it është zhvillimi i qëndrueshëm me qëllim nxitjen dhe zhvillimin e komuniteteve lokale në aspektin socio-ekonomik.

FIQ është themeluar në vitin 2000 nga një grup i vogel njërëzish  të vullnetshëm që kanë parë nevojën e mobilizimit të qytetarëve në proceset vendimmarrëse si pasojë e luftës në Kosovë në vitet 1998-1999.

Nga të qënit organizatë që ka punuar në çështjet e sigurisë dhe të aktivizmit qytetarë, FIQ është zhvilluar në një fondacion kombëtar në fusha të cilat kanë për qëllim forcimin e rolit të qytetarëve, sikurse në Zhvillimin e Qëndrueshëm, Dhënien e Granteve dhe Promovimin e Filantropisë.

Skema

Publikimet

+ Shiko të gjitha