Të rejat e fundit

Lajme & Aktivitete

15 Dhjetor 2014

FIQ ndan Çmimin FIDES 2014, për filantropët e vitit

Ceremonia e ndarjes së Çmimit FIDES për të gjashtin vit me rradhë nga... Lexo më shumë

Buletine & Raporte

23 Prill 2014

Raport nga konferenca "Raportimet e mediave lidhur me paqen, konfliktin dhe ceshtjet e sigurise"

Raportimet e mediave lidhur me paqen, konfliktin dhe çështjet e sigurisë... Lexo më shumë

Lajme & Aktivitete

01 Dhjetor 2014

FIQ hap debatin mbi filantropinë si çelës të krijimit të mundësive për të rinjtë

Forumi për Iniciativa Qytetare FIQ, organizoi sot konferencën me titull... Lexo më shumë

Për ne

FIQ është fondacion kombëtar me një traditë të gjatë të punës me komunitetin. Thelbi i punës së FIQ-it është zhvillimi i qëndrueshëm me qëllim nxitjen dhe zhvillimin e komuniteteve lokale në aspektin socio-ekonomik.

FIQ është themeluar në vitin 2000 nga një grup i vogel njërëzish  të vullnetshëm që kanë parë nevojën e mobilizimit të qytetarëve në proceset vendimmarrëse si pasojë e luftës në Kosovë në vitet 1998-1999.

Nga të qënit organizatë që ka punuar në çështjet e sigurisë dhe të aktivizmit qytetarë, FIQ është zhvilluar në një fondacion kombëtar në fusha të cilat kanë për qëllim forcimin e rolit të qytetarëve, sikurse në Zhvillimin e Qëndrueshëm, Dhënien e Granteve dhe Promovimin e Filantropisë.

Skema

Publikimet

+ Shiko të gjitha